OPETTAJAT & TUNTIKUVAUKSET (KEVÄT -24)

MONSE VILLARROEL

Monse on Intohimoinen ja inspiroiva pedagoginen tanssinopettaja, joka haluaa ihmisten rakastuvan omaan kehoonsa ja ilmaisuun. Kahdesti twerkkauksen Suomen mestari ja vuosien kokemuksella tanssinopettajana sekä esiintyjänä hän on kerännyt kokemusta ja tietoa, jonka hän haluaa jakaa oppilailleen. Jokainen tunti on mitä hän pitää on alusta loppuun suunniteltu niin että oppilas pääse ylittää omia rajoja ja tuntemaan onnistumisen oloa. Hän tuo tunneille rakkautta, huumoria, häpeämättömyyttä, selkeää struktuuria, tekniikka, voimaa ja ilmaisua. Monse opettaa maanantaisin ja tiistaisin.

Monsen tunnit: Female Workout – Ladies Reggaeton – Female Queenstyle – Sensual Feminine healing – Twerk 2 -Twerk Tekniika – Twerk 3 –     Dancehall 2 – EK-tanssiryhmä. – Heels- Contemporary fusion.

 

EMMI SCHOBESBERGER

Emmi opiskelee Savonian ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi, pääaineenaan jazztanssi. Hän on toiminut pitkään luokanopettajana (KM) ja musiikinopettajana (FM) eri puolilla Suomea, yhdistäen aina työhönsä myös tanssinopetusta. Tanssipedagogiikan opinnot (JYU) loivat Emmin uralle hyvän pohjan. Joogaohjaajakoulutuksen (RYT200) hän teki asuessaan Yhdysvalloissa, Seattlessa. Emmi työskentelee tällä hetkellä peruskoulussa tanssipainotuksen opettajana, sekä muutamissa Kuopion tanssikouluissa tanssinopettajana ja joogaohjaajana. Opettajana Emmi on oppilaiden sanoin lempeä, iloinen, kannustava, ja osaa ottaa jokaisen oppilaan huomioon. Soul & Sweatilla Emmi opettaa aikuisten

streetdancea ja housea.

Emmin tunnit: House – Street dance fusion.

ROSALIINA TELEKÄINEN 

Rosaliina on 26-vuotias tanssinopettaja opiskelija. Erityisesti street lajit ja jazz tanssi on ollut lähellä sydäntä jo monia vuosia. Tanssikokemusta on kertynyt erilaisista esiintymisistä kuin kisalavoiltakin. ”Tavoitteena tunneillani on, että jokainen löytää tanssin ilon ja pääsee nauttimaan liikkeestä hyvän musiikin siivittämänä.

Rosaliinan tunnit: Commercial dance 1 ja 2 – Heels – Wacking/Vogue performance.

 

ELINA VARTIAINEN

Elina aloitti itämaisen tanssin harrastajana 13 vuotta sitten, ja on opettanut tanssia 7 vuotta. Hän pitää tanssin monipuolisuudesta ja eri tanssilajien erojen ja yhtäläisyyksien analysoinnista. Elina rakastaa esiintymistä. Tanssiminen on hänelle intohimo eikä vain työ .’Olen positiivinen ja kannustava opettaja. Haluan, että oppilaani saavat tunneillani liikettä, joka tekee hyvää keholle, uusia oivalluksia ja tanssin iloa.

Elinan tunnit: Itämäinen tanssi (avoin ja edistyneet).

 

ARETTA RUNDGREN

Aretta on Etelä-Savosta lähtöisin oleva tanssija ja tanssinopettaja. Aretta on erikoistunut Angolaisiin paritansseihin kizombaan ja sembaan, mutta toki tanssii myös salsaa, bachataa, merengueta ja sonia. Aretta on ehtinyt kiertää maailmaa aina Afrikkaa myöten opettamassa ja oppimassa. Hän on pitänyt Angolassa semba-kursseja paikallisen tanssiparinsa Paulo Selelen kanssa ja esiintynyt  osana paikallista tanssiryhmää. Aretta haluaa erityisesti tuoda opetuksessaan esille tanssien aitoa kulttuuria, sekä panostaa sosiaalitanssiin! Parasta tanssissa on hyvä musiikki ja uusien ihmisten kohtaaminen.

 

Aretan tunnit :  Afrolatin soolo mix – Kizomba parit – 

INKA SAVOLAINEN

Inka Savolainen on kuopiolainen monipuolinen tanssija sekä innostava opettaja. Hän opiskelee Savonian ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi kolmatta vuottaan, ja esiintyy lisäksi tällä hetkellä Kuopion kaupunginteatterin musikaalissa. Hän on tanssinut pienestä pitäen, sekä esiintynyt paljon ja monipuolisesti erilaisissa tapahtumissa. Inkalla on laaja lajitausta, mutta opinnoissaan hän syventyy nyky- ja jazztanssiin. Lähellä sydäntä Inkalle on tanssilajit, joissa heittäydytään täysillä, kuten commercial, heels, twerk sekä muut katutanssilajit. Hänen tuntinsa ovat mukaansatempaavia ja rentoja. Tunneilla musiikki, itsensä kehittäminen ja hauskanpito ovat avainasemassa. Opettajana Inka haluaa luoda tunneilleen rennon ja turvallisen ilmapiirin, jossa yhdessä kokeileminen ja oppiminen ovat tärkeässä roolissa.

Inkan tunnit: Commercial jazz fusion

TUNTIKUVAUKSET (SYYSKAUSI -23)

Aftolatin soolo mix on kaikille taustasta riippumatta sopiva energinen tanssitunti! Tanssimme kevään aikana eri latinalaisia ja afrikkalaisia tansseja, kuten salsaa, bachataa, kizombaa ja afrohousea! Harjoittelemme lajien perusteita, liikekieltä ja teemme lyhyitä koreografioita – hauskanpito ja rentous edellä!

Commercial on nimensä mukaisesti kaupallinen tanssilaji, jota yleensä nähdään musiikki ja tanssituotannoissa artistien esityksissä ja tv-ohjelmissa. Tunneilla keskitytään mm. Esiintymiseen ja lajille ominaiseen ilmaisuun.  Painotus on suurissa voimakkaissa liikkeissä sekä erilaisissa liikelaaduissa. Commercial dance on tanssityyli, jossa yhdistellään vaikutteita eri tanssilajeista, joten se sopii kaikille tanssitaustasta riippumatta.

Contemporary fusion -tunti on nykytanssiin perustuva tanssilaji, joka saa minopuolisesti vaikutteita muista urbaaneista lajeista. Tanssitunnilla korostetaan ilmaisua, dynamiikan vaihteluita sekä musikaalisuutta. Tämän kurssin aikana pääset kehittymään paremmin lattia työskentelyssä ja kehon tietoisuudessa. Monse tykkään käyttää erilaisia harjotteita miltä tukevat jokaisen tanssijan omat vahvuudet.

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeasti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossana, koska tanssi tulee syvältä.

Dancehall on Jamaikalla syntynyt ja edelleen kehittyvä katutanssilaji. Dancehall Queenstyle -tunneilla keskitytään naisten omaan tyyliin: asenteeseen, mimmimuuveihin/stepseihin sekä tasosta riippuen myös akrobatiaan. Ota tunnille mukaasi vesipullo sekä polvisuojat tai vaikka säärystimet polvien suojaksi.

Tanssillinen ja hikinen tunti tarkoitettu juuri sinulle joka haluaa nauttia musiikista ja antaa mielen sekä kehon tehdä taikojaan musiikin tahtiin! Tähän tuntiin on yhdistetty laajasti tanssityylejä kuten reggaeton, hip-hop, house, twerk, dancehall ja commercial. Tunnin tarkoituksena on päästä liikuttamaan kehoa monipuolisilla liikkeillä, mitkä tukevat kehon tasapainoa, voimaa ja asennetta! Ei tarvitse aikasempaa kokemusta, nimittäin tällä tunnilla saat kaikki tarvittavat työkalut kokonaisvaltaiseen liikkumiseen ja oman feminiiniseen voiman löytämiseen! Tällä tunnilla ei tehdä koreografiaa vaan yhdistetään tanssin ilo ja kardion hyödyt!

Heels- tunneilla harjoitellaan oikeaoppista heels-kävelyä, keskitytään mm. ryhtiin, jalkojen linjauksiin ja aukikiertoon. Tunneilla haetaan sensuaalista liikekieltä ja tehdään myös pieni tanssisarja. Kenkien tulisi olla nilkkoja tukevat stiletot tai paksukorkoiset kengät. Kysymyksiä koroista ja hyvistä kengistä voi kysyä Rosaliinalta tai Monselta vaikka instagramin kautta! 

House luetaan yhdeksi katutanssilajiksi. Se on syntynyt 70- ja 80-lukujen aikana Chicagon ja
New Yorkin klubeilla, kun DJ:t miksasivat diskomusiikkiin uusia elementtejä afrosta,
funkystä, soulista ja jazzista. Housetanssissa on vaikutteita eri tanssityyleistä kuten hiphop,
afro, ja salsa. Tunneilla harjoitellaan nopeaa jalkatekniikkaa yhdistettynä sulavaan ja
pehmeään vartalon liikkeeseen. Tanssin ytimessä on jacking, jota jotkut sanovat housen
grooveksi. Housetunneilla tehdään myös freestyle -harjoituksia, eli opetellaan improvisoiden
yhdistämään eri liikkeitä, fiilistelemällä musiikkia yksin ja yhdessä.

Itämainen tanssi on peräisin Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Tanssin luonnollinen liikekieli sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta.
 
Itämaisessa tanssissa keho on kokonaisvaltaisesti mukana ilmaisussa, mutta keskivartaloa käytetään huomattavasti enemmän kuin monessa länsimaisessa tanssilajissa. Mielikuvaan itämaisesta tanssista yhdistetään usein sulavaa, notkeaa, pyörivää ja aaltoilevaa liikekieltä. Yhtä paljon tanssi sisältää nopeita ja rytmikkäitä liikkeitä, jotka antavat tanssiin vauhtia, sähäkkyyttä ja ryhdikkyyttä. Kädet kehystävät keskivartalon liikkeitä tai elävät omaa koristeellista elämäänsä.
 
Tanssi vaatii keskittymistä ja koordinaatiokykyä, mutta harjoittelun palkitsee koko vartalon hallinnan kehittyminen. Tanssi onkin oman vartalon tuntemista ja sillä leikittelyä. Itämaisen tanssin luonnolliset liikeradat eivät kuormita kehoa, ja monet harrastajat ovat saaneet tanssin keskivartaloa vahvistavasta harjoittelusta helpotusta esimerkiksi niska-hartiaseudun jännitystiloihin ja selkäongelmiin.

Ihanaa tanssiliikuntaa, joka sopii konkareista vasta-alkajiin! Opi tuntemaan itämaisen tanssin eri tyylisuuntien tunnelmat ja liikekielet. 

Kizomba on paritanssi kotoisin Angolasta. Kizomba on historiallisesti perhetanssi, joka levisi vähitellen perheiden yhteisistä tapahtumista kaduille ja klubeille. Kizomba on kehittynyt semba-tanssin pohjalta ja ne jakavatkin paljon samankaltaisuuksia. Kizombaa tanssitaan lähiotteessa parin kanssa tehden erilaisia askelsarjoja. Tanssin ytimessä on ’tanssillinen käveleminen’. Kizombassa erityisen tärkeää on seuraajan ja viejän tekniikka sekä lajinomainen vartalonliike Ginga. Tanssi on eleganttia ja varsin rauhallista.

Reggaetonin liikekielessä korostuu keskivartalon, erityisesti rintakehän ja lantion, isolaatioilla leikittely. Tyylille on ominaista vahvat dynaamiset vaihtelut; voimakkaat nopeat aksentit ja toisaalta pehmeän sensuellit liikkeet vuorottelevat reggaetonissa. Reggaetontunnit ovat täynnä voimaa, energiaa ja asennetta! Reggaeton on 1990-luvun alussa syntynyt ja nykyään maailmanlaajuisesti suosittu tanssi- ja musiikkityyli, joka on saanut vaikutteita mm. erilaisista Etelä- ja Väli-Amerikan tanssityyleistä, kuten dancehallista, erilaisista afrotansseista ja myös esim. hip hopista. Reggaetonin juuret ovat mm. Panamassa, Puerto Ricossa ja Kuubassa.

Reggaetonissa käytetään runsaasti keskivartaloa sekä tehdään erilaisia hartioiden ja lantion liikkeitä. Liikkeet yhdistetään lyhyisiin koreografioihin, joissa pääpaino on vartalon liikkeissä ja erilaisissa vartalon ja jalkojen rytmityksissä. Ladies’ reggaeton -kurssilla tanssitaan naisellisempaa reggaetonia yhdistellen perinteisiin reggaetonin liikkeisiin naisellisempia variaatioita vartalonkäytöstä käsien liikkeisiin. Naisten liikekieli on reggaetonissa pehmeämpää ja viettelevämpää ja liikkeitä tehdään monipuolisemmin eri tasoilla.

Commercial jazz fusion on tunti, joka pohjautuu jazzin sekä commercial dance elementteihin, mutta sisältää  vahvoja vaikutteita myös muista tanssilajeista kuten heels ja latin. Kevään viikkotunnit jaksottuvat niin, että yhteen tyylilliseen teemaan keskitytään aina tietyn jakson ajan. Jazz näkyy tunneilla mm. musikaalisuuden, rytmin, sekä teknisten osa-alueiden muodossa. Commercial dance vaikutteet tulevat näkyviin asenteellisissa koreoissa,  sekä asenteellisessa esiintyvyydessä.   Tunnilla ilmaisu ja heittäytyminen korostuvat, ja jokainen saa haastaa itseään juuri sillä tavalla, mikä on itselle antoisaa. Tunti on tasoltaan avoimen tason tunti, joten kaikki ovat tervetulleita jazztanssi- tai muusta taustastaan riippumatta.

Tämä tunti on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat tutustua paremmin sisäiseen feminiiniseen energiaansa liikkeen kautta. Meissä kaikissa on sisäinen jumalatar, joka haluaa ilmaista itseään eri tavoilla. Tällä tunnilla luomme yhdessä rohkaisevan ja turvallisen tilan ilmaista itseään ja sisäistä jumalatartaan. 

Jos olet joskus kokenut häpeää tai epävarmuutta siitä mihin oma kehosi pystyy, niin tämän tunnin aikana voit alkaa irroitautuamaan niistä vähitellen irti. Luodaan yhdessä hyväksyvä ja avoin tila, jotta voimme yhdessä sallia oman feminiinisen energian tulla esiin ilman mitään rajoitteita. Tunnilla Monse antaa työkaluja jotka auttaa jokaista löytämään oman liikekielensä ja ilmaisutapansa. 

Tällä tunnilla pääse testaamaan monipuolisesti kaikkia katutanssilajeja mitä Emmi on uransa aikana oppinut. Tunnin tarkoituksena on fuusioida ja yhdistä eri lajeja tunnin aikana. Joka viikko pääsette harjoittelemaan syvemmin tiettyä lajia ja lipussa harjoitellaan loppusarjaa mikä sisällyttää kaikki katutanssi lajit.

Twerkkaus eli ”booty dance”  juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut afroamerikkalaisessa kulttuurissa omaksi tanssilajikseen. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerkkaukselle ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas asenne. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita muista tanssilajeista, kuten dancehallista ja reggaetonista, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Monse osaa ohjata jokaista löytämään twerkille ominaisen liikeradan, sillä kokemusta sen opetuksesta on vuosien ajalta, sekä hänellä on takataskussaan jo kolme Suomen mestaruutta twerkin lajissa. 

Scroll to Top